Ofrena a L'Hospìtalet. Diada Nacional de Catalunya 2017.

La Rambla Just Oliveres ha despertat un cop més enmig d'un ambient festiu caracteritzat pel gran nombre d'assistents de totes les edats, la pluralitat institucional amb les seves respectives parades, el color de les flors i l'olor del formatge sec i l'embotit del mercat tradicional copsant l'ambient.

Tots els preparatius estan muntats i la gentada espera impacient l'inici de l'entrega floral convocada a les 11h al peu de la Rambla; mentre uns llueixen la senyera, d'altres fan un cafè a les terrasses adjacents mentre llegeixen el diari. El sol acompanya i revifa els ànims i l'exaltació dels assistents; nosaltres no podíem faltar.

La Colla Jove de l'Hospitalet ens hem reunit a les 10:30h a pocs metres del lloc que acollirà les ofrenes, un punt verd carxofa que creix a mesura que anem arribant. Els tècnics han determinat quin paper farem cada un al pilar i un cop som tots realitzem la prova per tal que tothom estigui informat
sobre  quina és la seva posició, especialment aquells que no han pogut consultar-ho prèviament. Un cop preparats ens enfaixem mentre l'equip músic (tabalers i grallers) afina els seus instruments conjuntament.

Comença l'acte oficial. Els mossos de gala fan la seva aparició en primer lloc acompanyant una senyera de dimensions considerables al llarg de la catifa vermella fins a arribar al monument de Rafael de Casanova, el qual presidirà l'acte. Ells seran qui custodiaran l'ofrena floral precedits per gairebé dues-centes institucions i associacions de tot tipus (polítiques, esportives, socials, administratives...) que van deixant el seu escut floral i fan el seu acte de presència entre aplaudiments i xiulets.

S'apropa l'hora. El jovent juga al picamans per fer temps i entretenir a la canalla mentre el cap de colla juntament amb l'equip tècnic estan a l'aguait per a quan sigui el nostre torn fer-los sortir a la catifa vermella en representació de la CJLH. Tot seguit, fem la nostra primera aparició amb 4 pilarets caminats enmig de grans aplaudiments i molta il·lusió. Un cop davant el monument, els nostres companys fan mitja volta perquè els vegi tothom i un gran nombre de mòbils s'alcen per a capturar el moment. La gran admiració del públic es fa evident i arrenca més d'un somriure.

Finalitza l'ofrena institucional (no sabem exactament si perquè no queden més institucions a l'Hospitalet o més flors al món) però l'acte continua. No podem marxar sense fer saber qui som i de què som capaços cantant tots junts l'Himne dels Segadors de la mà de l'Escola Municipal de Música- Centre de les Arts (EMMCA).

Compte! Arriben els trabucaires! Semblen d'una altra època... i venen armats! Només els més valents són capaços de mantenir-se ferms davant el soroll dels seus trets però nosaltres ho som i sortim a escena per a demostrar-ho.

Un cop surten els trabucaires iniciem el nostre pilar. Aquest cop va de debò. Posicionada la pinya i acompanyats per les gralles i els tabals s'afegeix el tronc format per l'Edu, el Marc, la Sara i l'enxaneta Susi, qui mostra la senyera al públic deixant-la caure abans de baixar. Els aplaudiments no es fan esperar i l'èxit es confirma un cop més.
Per a finalitzar l'acte apareixen els gegants, i es planten a un costat del monument per a poder observar en primera fila (i ser observats) el gran seguit de sardanes que ofereix la Cobla Nova Vallès mentre nosaltres ens desenfaixem. Tenim gana i anem justos de temps, aquesta tarda ens toca actuar un cop més!!


11/09/2017 Ofrena al monument Rafael de Casanova de l'Hospitalet de Llobregat, L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
Colla Jove de l'Hospitalet PILAR DE QUATRE Descarregat